Clicky


GLS neemt Next-Day-pakketdienst Golden State Overnight over

GLS neemt Next-Day-pakketdienst Golden State Overnight over
06-10-2016 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - General Logistics Systems B.V. (GLS) maakt vandaag bekend dat zij de regionale Next-Day-pakketdienst, Golden State Overnight Delivery Service Inc. (GSO) heeft overgenomen.

Met zo'n 13,5 miljoen leveringen per jaar is GSO een toonaangevende aanbieder van regionale expresdiensten, hoofdzakelijk in Californië. De aankoop levert GLS een specifieke en doelgerichte marktpositie op in dit gebied. GSO is actief op het gebied van pakket- en vrachtbezorging en levert priority-diensten, vooral aan business-to-businessklanten in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf runt een sternetwerk met 36 locaties en ongeveer 1.900 medewerkers.

Rico Back, Chief Executive Officer van GLS Group, zegt: "De aankoop van GSO past in onze strategie van zorgvuldige en gerichte geografische uitbreiding. GSO is actief in een aantrekkelijke regionale markt, de vijfde economie ter wereld, en biedt GLS de mogelijkheid om binnen haar bestaande footprint te groeien."

Er is in totaal 90 miljoen dollar (ongeveer 80 miljoen euro) betaald voor 100 procent van de aandelen GSO. Dit bedrag wordt uit bestaande middelen gefinancierd. Het bedrijf wordt aangekocht op kas- en schuldenvrije basis. In het jaar dat eindigde op 31 maart 2016 boekte GSO een omzet van 114 miljoen dollar.

GSO wordt binnen GLS voor rapportage doeleinden volledig geconsolideerd, maar zal als aparte eenheid aangestuurd worden. CEO Dana Hyatt, die het bedrijf in 1995 oprichtte, zal het blijven leiden, samen met het bestaande managementteam van GSO.