Helft Belgische winkels MS Mode gered

Helft Belgische winkels MS Mode gered
05-10-2016 20:31 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De curatoren van MS Mode in België hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijke overname van de failliete kledingwinkelketen. De nieuwe eigenaar is Jaco Scheffers, een zakenpartner van de Nederlander Roland Kahn, de vorige aandeelhouder van de keten.

Van de 46 winkels in België kunnen er 24 openblijven, waarmee zo'n 130 banen zijn gemoeid. Het voltallige personeel, 220 werknemers, werd eind september ontslagen omdat er toen ,,nog geen concreet en aanvaardbaar bod" was.

De identiteit van de overnemer werd woensdagavond op een speciale bijeenkomst onthuld. De vakbonden reageren vertwijfeld. ,,Enerzijds wordt 60 procent van de werknemers overgenomen, anderzijds is er de ongerustheid om met dezelfde werkgever te werken die het failliet heeft veroorzaakt", zei een woordvoerder van de socialistische bond. De lijst met overgenomen winkels is niet bekendgemaakt.

De winkels van de Nederlandse keten zijn sinds 17 september gesloten nadat het faillissement was uitgesproken. MS Mode in Nederland werd eerder al, in augustus, failliet verklaard maar kon een doorstart maken dankzij de overname door GA Europe en Coolinvestment. De Belgische activiteiten waren geen onderdeel van die transactie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden