'Verzekeraars kunnen zorgpremie lager houden'

'Verzekeraars kunnen zorgpremie lager houden'
05-10-2016 19:47 | Gezondheid | auteur ANP

DEN HAAG - De zorgverzekeraars kunnen zo’n 2 miljard euro uit hun financiële buffers gebruiken om de zorgpremie komend jaar lager te houden. Dat zei minister Edith Schippers (Volksgezondheid) woensdag.

Volgens Schippers houden ze dan nog steeds voldoende ruimte om in te kunnen spelen op onverwachte kosten. Hoewel de verzekeraars vorig jaar ook al 2 miljard euro uit hun winst teruggaven aan de premiebetaler, groeiden hun buffers. Volgens de eisen moeten zij een gezamenlijke buffer van 6,3 miljard euro hebben, maar op dit moment is er voor de basisverzekering een buffer van 9,9 miljard euro, aldus de minister.

Schippers antwoordde dat woensdag op vragen van Kamerleden over de onverwacht hogere premie die zorgverzekeraar DSW aankondigde. Klanten van DSW gaan elke maand 9,25 euro meer betalen. Het ministerie van VWS voorzag dat de gemiddelde premie minder zou stijgen, namelijk met 3,50 euro vergeleken met 2016.

De minister benadrukt dat zij het nog steeds te vroeg vindt om conclusies te verbinden aan de aankondiging van DSW. De zorgverzekeraars hebben nog tot 19 november om de hoogte van hun premie bekend te maken.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden