Clicky


Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis op 8 oktober

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis op 8 oktober
05-10-2016 15:56 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Op zaterdag 8 oktober van 09.00 tot 16.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat inspectie- en renovatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Tijdens de werkzaamheden is steeds 1 van de 2 kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

Gebruik reserveweekend

Sas van Vreeswijk voerde in de afgelopen twee weekenden al inspectie- en renovatiewerkzaamheden uit. Op basis van de resultaten van de uitgevoerde inspecties zijn nog enkele aanvullende inspecties noodzakelijk. Deze worden uitgevoerd in het hiervoor gereserveerde 3e weekend.

Langere wachttijd, omleiding voor pleziervaart

Schippers moeten rekening houden met een langere wachttijd, maar door de kortere duur van de stremming verwacht Rijkswaterstaat een minder lange wachttijd dan het vorig weekend. Tijdens de werkzaamheden komend weekend is er continu een monteur aanwezig om eventuele problemen aan de sluiskolk die in bedrijf is, zo snel mogelijk te verhelpen.

Op de Twitter-pagina van de Beatrixsluis worden de actuele wachttijden vermeld. Pleziervaart wordt omgeleid via het Merwedekanaal. Borden geven dit aan. De werkzaamheden veroorzaken geen andere hinder voor omwonenden. Bij meer scheepvaart op het Merwedekanaal kunnen in Nieuwegein de bruggen wel wat vaker open staan.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer grote schepen het Lekkanaal gebruiken en de wachttijden daardoor oplopen, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis, de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van extra ligplaatsen.