Clicky


Boetes uitgedeeld voor smartphonegebruik tijdens het rijden

Boetes uitgedeeld voor smartphonegebruik tijdens het rijden
05-10-2016 14:19 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

MIDDELBURG - Dinsdag heeft de politie tussen 09.00 en 15.00 uur een controle gehouden die met name gericht was op afleiding in het verkeer. Op dit moment is er een campagne gaande van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Die campagne is gericht is op het niet gebruiken van smartphones in het verkeer. En precies daarop hebben de agenten bij de controle gelet.

De controle van dinsdag werd gedaan door een tiental agenten. Zowel in onopvallende als in opvallende politieauto’s zijn de agenten op pad gegaan. In totaal zijn er tien bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden. Ook op andere zaken is gelet. Zo werden er twee bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een rood verkeerslicht, twaalf voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en een voor het niet markeren van uitstekende lading.

De campagne ‘Onderweg ben ik Offline’ en komt er in het kort op neer dat smartphonegebruikers hun telefoon tijdens het autorijden beter uit kunnen schakelen, omdat smartphonegebruik aan de basis ligt van veel (ernstige) verkeersongevallen. Mensen raken in het verkeer snel afgeleid omdat zij bijvoorbeeld willen reageren op de berichtjes die binnenkomen op hun telefoon. De kans op een ongeval wordt dan met minstens 25 keer vergroot. Vanwege de veiligheid voor alle weggebruikers controleert de politie op dit soort zaken.