Clicky


Vermist echtpaar Kelders mogelijk onder vloer woning Cuijk

Vermist echtpaar Kelders mogelijk onder vloer woning Cuijk
05-10-2016 13:48 | Binnenland | auteur ANP

CUIJK - De politie breekt deze week de vloer van een pand aan de Haagsestraat in Cuijk open, op zoek naar het sinds 1989 vermiste echtpaar Jan en Riet Kelders. Dit paar verdween op 22 september van dat jaar en liet geen enkel spoor achter. Deze zomer vond een coldcaseteam van de politie aanwijzingen dat ze mogelijk begraven zouden zijn onder de vloer van hun voormalige woning.

Al snel na de vermissing van het paar gingen er sterke geruchten dat ze vermoord zouden zijn en dat hun lichamen onder hun eigen woning zouden liggen. Rond de tijd van de vermissing werd de vloer van een nieuwe garage gestort. Maar ondanks uitvoerig onderzoek vond de politie daar toen geen aanwijzingen voor. Moderne apparatuur heeft nu volgens de politie wel een reden opgeleverd om de vloer open te breken en te graven.

Het 'draaiorgelpaar', zoals ze in de buurt bekend stonden, had ruzie met hun enige zoon over zijn voorgenomen bruiloft. Die zoon was ook de laatste die zijn ouders zag voordat ze zwijgend vertrokken in hun bestelbus, volgeladen met persoonlijke spullen en een paar duizend gulden. De bus werd drie weken later teruggevonden in Vlissingen. Het paar zou naar Engeland zijn vertrokken, maar diverse zoektochten daar hebben niks opgeleverd.

Er is nooit bewijs gevonden dat de zoon iets met de verdwijning van zijn ouders te maken zou hebben gehad.

De politie verwacht dat het onderzoek in de Haagsestraat nog de hele week gaat duren.