Jongeneel Transport en Sanders|Fritom 'PayChecked'

Jongeneel Transport en Sanders|Fritom 'PayChecked'
05-10-2016 11:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - De transportbedrijven Jongeneel Transport en Sanders|Fritom hebben dinsdag de eerste twee keurmerken PayChecked in Transport in ontvangst genomen. De bedrijven hebben zich laten toetsen op juiste loonuitbetaling, meldt TLN.

Met het keurmerk PayChecked in Transport tonen bedrijven aan dat ze hun personeel het juiste loon uitbetalen. Dit is van belang in het kader van de ketenaansprakelijkheid voor het loon.

Door het inschakelen van een vervoerder met het keurmerk PayChecked in Transport kan een opdrachtgever er van uitgaan dat de vervoerder het personeel het juiste loon geeft. De opdrachtgever loopt hierdoor minder risico om aansprakelijk gesteld te worden voor onjuiste loonuitbetaling bij de vervoerder.

Inmiddels hebben zo'n 20 bedrijven zich aangemeld om het keurmerk PayChecked in Transport te gaan behalen. PayChecked in Transport is een initiatief van EVO en TLN en wordt uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting PayChecked in Transport.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden