PvdA twijfelt aan wil Schultz om sociale dumping te bestrijden

PvdA twijfelt aan wil Schultz om sociale dumping te bestrijden
05-10-2016 11:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - "Hecht minister Schultz (Infrastructuur) minder belang aan bestrijding van sociale dumping dan minister Asscher (Sociale Zaken)?", dat vraag Tweede Kamer lid Kerstens (PvdA) na constatering dat haar handtekening ontbreekt onder een brief tegen uitbuiting in de transportsector.

Acht Europese transportministers hebben een brief naar Brussel gestuurd waarin ze de EU oproepen sociale dumping in de transportsector te bestrijden. Opvallend is dat die brief niet is getekend door de Nederlandse minister Schultz.

Het ontbreken van de Nederlandse handtekening verbaast Kerstens, juist omdat minister Asscher (Sociale Zaken) in Europa steeds vooroploopt bij de aanpak van schijnconstructies en verdringing op de arbeidsmarkt.

Het bestrijden van sociale dumping vindt ze net zo belangrijk als minister Asscher, benadrukt Schultz. Ze heeft de brief niet ondertekend omdat ze het niet eens is met bepaalde punten erin.

Zo wordt in de brief gevraagd om meer regels, terwijl Schultz vindt dat eerst de bestaande regels maar eens goed moeten worden gehandhaafd in Europa.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden