Transport Online - Duur telefoontje voor vrachtwagenchauffeur [+foto]

Duur telefoontje voor vrachtwagenchauffeur

Duur telefoontje voor vrachtwagenchauffeur [+foto]
05-10-2016 09:46 | Controles | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Een bellende vrachtwagenchauffeur heeft dinsdag 4 oktober bij Endhoven een boete van 4.400 euro gekregen.

"De trekker met oplegger trok rijdend op de A2 bij Eindhoven onze aandacht, omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Bij staande houding gaf de chauffeur aan dat hij met een carkitloze leenauto reed. Zijn eigen trekker stond in de garage voor reparatie", aldus de politie.

Hij had zijn vervoersvergunning niet bij zich. Al zijn papieren lagen in zijn eigen vrachtwagen bij de garage. Bij controle van de tachograaf bleek dat hij ook zijn eigen bestuurderskaart niet bij zich had en voor het gemak maar op de kaart van een andere chauffeur was gaan rijden.

"We konden zodoende de rij- en rusttijden van de chauffeur niet vaststellen, waarop een bevel tot staken van de arbeid werd opgelegd van 9 uren. Er zal een boeterapport worden opgemaakt, wat neerkomt op een sanctie van 4.400 euro."

De vervoersvergunning bleek na controle bij de NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) wel in orde. De misbruikte bestuurderskaart werd ingenomen. De rechtmatige houder zal een nieuwe moeten aanvragen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions