Clicky

 Ernstig vrachtwagenongeval in Luxemburg

Ernstig vrachtwagenongeval in Luxemburg [+foto's]
04-10-2016 20:05 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

KIRCHBERG - Rond 14:50 uur heeft zich op de Luxemburgse A1, ter hoogte van de oprit naar de A7, een ernstig ongeval voorgedaan waarbij drie vrachtwagens waren betrokken.

Volgens ooggetuigen is één van de vrachtwagens met hoge snelheid op zijn voorligger gebotst. De cabine werd hierbij compleet ingedrukt.

De chauffeur van de derde vrachtwagen zat bekneld in zijn cabine. De brandweer en de hulpdiensten moesten de man uit zijn benarde positie bevrijden. De traumahelikopter landde op de snelweg maar de man is per ambulance afgevoerd met onbekende verwondingen.

Een veel voorkomend probleem bij dit soort ongevallen, dat we overigens ook in Nederland veel zien, is het gedrag van de weggebruikers op de andere weghelft. Tijdens het rijden worden er foto's en video's gemaakt van het ongeval.

Dit is bij de wegenverkeerswet verboden zowel in Luxemburg als in Nederland. Op deze overtreding staat in Luxemburg een boete van 145 euro en twee punten op het rijbewijs.

De Luxemburgse politie is hier duidelijk over: "Met een foto van een ongeval zijn tot nu toe geen levens gered met een telefoontje naar de hulpdiensten echter wel."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions