Chauffeur bestelauto overleden na aanrijding op A59 met tankwagen

Chauffeur bestelauto overleden na aanrijding op A59 met tankwagen
04-10-2016 12:04 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

TERHEIJDEN - Een 54-jarige man uit Raamsdonksveer is overleden aan zijn verwondingen die hij maandagochtend opliep bij een verkeersongeval. Het ging om een aanrijding in de staart van een file.

Het trieste ongeluk gebeurde op maandagochtend 3 oktober 2016 rond 10:00 uur op de noordelijke rijbaan van de autosnelweg A59. Het betrof het weggedeelte gelegen tussen de afslag Made/Terheijden en knooppunt Zonzeel.

Het slachtoffer reed richting knooppunt Zonzeel en bestuurde een witte Mitsubishi bestelauto met open laadbak, waarin steigermateriaal lag. Toen er plotseling sprake was van filevorming botste hij met zijn bestelauto achter op een tankwagen die voor hem reed. De man kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. Dit werd mede veroorzaak door de steigerbuizen, die door de klap via de achterzijde van de cabine, naar binnen waren gedrongen.

Hulpverlening

Twee militairen ontfermden zich over het zwaargewonde slachtoffer in afwachting van de hulpverleningsdiensten. Naast ambulancepersoneel kwam er een traumateam van de traumahelikopter ter plaatse om medische ondersteuning verlenen. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit zijn benarde situatie, waarna hij zwaargewond naar het ziekenhuis werd overgebracht.

De 54-jarige man uit Raamsdonksveer overleedt in de loop van maandagavond aan zijn verwondingen.

Ongevalsanalyse

De betrokken vrachtwagenchauffeur, een 25-jarige man uit Zevenbergen raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij. Verkeersongeval analisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen.

Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden