Clicky


Vrachtwagenchauffeur rijdt 93 uur 'onafgebroken' op amfetamine en veroorzaakt ongeval

Vrachtwagenchauffeur rijdt 93 uur 'onafgebroken' op amfetamine en veroorzaakt ongeval
04-10-2016 09:45 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HEDEMÜNDEN(D) - Afgelopen zaterdag heeft een 23-jarige vrachtwagenchauffeur een ongeval veroorzaakt op de Duitse A7 ter hoogte van Hedemünden. Uit het politieonderzoek blijkt dat de chauffeur onder invloed van drugs reed en al 93 uur onafgebroken achter het stuur had gezeten. De werkgever en de chauffeur zelf probeerden de zaak te verdoezelen.

Volgens de politie reed de 23-jarige chauffeur zaterdagochtend op de A7 en raakte hij van de weg. Hierbij raakte hij de vangrail die ernstig beschadigd raakte. De vrachtwagenchauffeur reed vervolgens door. Hij parkeerde zijn vrachtwagen vervolgens op het industrieterrein en bracht zijn werkgever op de hoogte van wat er was gebeurd.

De 30-jarige werkgever meldde zich vervolgens bij de politie als zijnde de chauffeur die het ongeval veroorzaakt had. De feitelijke chauffeur reed ondertussen met de auto van de baas naar huis.

Toen de politie de werkgever ondervroeg zaten in zijn betoog veel tegenstrijdigheiden en strookten zijn beweringen ook niet met de informatie die uitgelezen was van de digitale tachograaf. De man raakte volledig in de war en gaf toe niet de chauffeur te zijn.

De echte chauffeur meldde zich vervolgens en hij onderging een drugstest waarbij hij positief testte op amfetamine. De man werd vervolgens een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs werd direct in beslag genomen.

Uit nader onderzoek blijkt dat de 23-jarige chauffeur de chauffeurskaart van een familielid bij zich had waardoor hij zoveel uur kon maken zonder te pauzeren. Daarnaast vermoedt de politie dat hij eveneens de bestuurderskaart van zijn werkgever gebruikte.

De politie is een aantal strafzaken gestart tegen de chauffeur en zijn werkgever.