Clicky


Prologis bouwt voor DHL Supply Chain

Prologis bouwt voor DHL Supply Chain
03-10-2016 09:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat het start met de bouw van een built-to-suit warehouse in Nieuwegein voor internationaal logistiek dienstverlener DHL Supply Chain. Vrijdag  werd de eerste paal geslagen.

Het te bouwen distributiecentrum is gelegen op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein dicht bij de A2, A12 en A27. Het project wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties en krijgt de BREAAM kwalificatie ‘zeer goed’ mee. De oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2017 plaats. Prologis bezit in de regio Utrecht overigens al drie distributiefaciliteiten. Met deze uitbreiding van het portfolio komt het totaal aantal vierkante meters in Utrecht op ruim 100.000.

“We hebben voor Nieuwegein gekozen vanwege de centrale locatie en de goede ligging direct aan verschillende uitvalswegen. We kunnen er  onze klanten een kwalitatief hoogwaardig pand bieden en daarnaast ook onze  verdere groeiambitie  realiseren”, zegt Jan-Willem de Jong, Business Unit Director van DHL Supply Chain.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: “Het belang van innovatief samenwerken op de juiste plek kenmerkt de groeiende positie die bedrijvenpark Het Klooster inneemt in nationale distributie. De strategische ligging, uitstekende bereikbaarheid en ruimte voor groei maken Het Klooster de ideale nationale uitvalsbasis voor weer een groot A-merk.”

“Dit project laat zien dat we de juiste grondproposities op de juiste locaties hebben en zo snel en efficiënt kunnen schakelen met onze klanten om aan hun wensen te voldoen”, licht Bram Verhoeven, country manager, Prologis Benelux, toe.

In de Benelux is Prologis per 30 juni 2016 eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Foto's

  • DHL
    DHL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions