Transport Online - Jumbo verkoopt ruim honderd winkels

Jumbo verkoopt ruim honderd winkels

Jumbo verkoopt ruim honderd winkels
26-04-2012 23:15 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
(Novum) - Jumbo gaat 82 winkels verkopen aan Ahold en 54 aan Coop. Ahold betaalt voor de winkels 290 miljoen euro. Coop wilt niet zeggen hoeveel het betaalt. De verkoop is het gevolg van voorwaarden die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft gesteld voor de overname van C1000 door Jumbo. Dat heeft de supermarktketen donderdag bekendgemaakt na afloop van een 'strategische heroriëntatie' die volgde op de overname van C1000.

De formules van C1000 en Jumbo worden samengevoegd tot één Jumbomerk. De komende jaren worden verder ongeveer driehonderd C1000-winkels omgetoverd tot supermarkten van Jumbo. Daarmee groeit het totale aantal winkels van Jumbo uit tot circa zeshonderd.

De Jumbo-supermarkten hebben straks een marktaandeel van zo'n twintig procent en een consumentenomzet van ongeveer zeven miljard euro. Wanneer welke winkel wordt omgebouwd, wordt later bepaald.

De werkzaamheden van de distributiecentra van C1000 en Jumbo worden geleidelijk herverdeeld, wat moet leiden tot een efficiënter logistiek systeem. Verder wordt het distributiecentrum van C1000 in Gieten verkocht aan Coop. Een distributiecentrum in Drachten en één in Veghel worden gesloten.


Het hoofdkantoor komt in Veghel. Het huidige hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort zal als gemeenschappelijk servicekantoor gaan dienen.

De nieuwe strategieën leiden ertoe dat in 2015 op de hoofdkantoren zes- tot zevenhonderd van de huidige 1300 voltijdsbanen verdwijnen. De vaste arbeidsplaatsen op de distributiecentra moeten behouden blijven door onder meer minder gebruik te maken van flexkrachten. Ongeveer de helft van de medewerkers in het distributiecentrum Gieten wordt overgenomen door Coop. De rest van de medewerkers wil Jumbo zo veel mogelijk onderbrengen bij andere distributiecentra van Jumbo.

Vakbond FNV Bondgenoten eist dat de reorganisatie gepaard gaat met zo min mogelijk gedwongen ontslagen, een goede werk-naar-werk begeleiding en zonder verslechtering van arbeidsvoorwaarden. Bestuurder bij FNV Bondgenoten Murat Sekercan stelt dat het nieuws een krater in de toekomst van velen slaat. "Voor een deel van de werknemers betekent de reorganisatie of opnieuw intern solliciteren of een enorme reistijd voor lief nemen. Voor een ander deel geldt dat hij een andere werkgever krijgt en een deel raakt zelfs zijn baan kwijt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions