Clicky


Team De Rooy met twee trucks in Marokko, met vier naar Dakar Rally

Team De Rooy met twee trucks in Marokko, met vier naar Dakar Rally
30-09-2016 17:17 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SON - Team De Rooy staat zondag met twee Iveco’s aan de start van de OiLibya Rally in Marokko. De bestuurders daarvan zijn Arthur Ardavichus uit Kazachstan, die eerder met onder meer Kamaz en Tatra reed, en Michiel Becx, die zijn debuut maakt in een truck. Deze twee gaan echter niet met De Rooy mee naar de Dakar Rally. In Zuid-Amerika rijden, net als vorig jaar, in elk geval Gerard de Rooy, Federico Villagra en Ton van Genugten.

Gerard de Rooy zal zelf niet rijden in Marokko, maar is wel de hele week aanwezig als teammanager.

“We hebben de afgelopen week getest in de buurt van M’hamid, in het oosten van Marokko. Dat is goed bevallen. Michiel Becx en Arthur Ardavichus hebben kunnen wennen aan de auto’s, die nu naar Agadir zijn voor de technische keuring en zondag de proloog. Voor mijzelf voegt het weinig toe om de wedstrijd te rijden. Mijn bemanning is niet veranderd en de truck is niet veranderd.”

De équipe die de Dakar 2016 won, blijft dus gelijk: Gerard de Rooy aan het stuur van de Iveco Powerstar, met Moi Torrallardona als navigator en Darek Rodewald als monteur. Ook de nummer twee van de afgelopen Dakar, de Argentijn Federico Villagra, en de nummer 5, Ton van Genugten, rijden onder de vlag van Team De Rooy.

“Wie de vierde auto gaat rijden, wordt binnenkort bekend gemaakt”, belooft De Rooy. “In elk geval niet Ardavichus of Becx. Voor hen is de rally in Marokko een wedstrijd om de truck eens uit te proberen.”