Transport Online - LNG uit vrachtwagen voor cruiseschip AIDAprima

LNG uit vrachtwagen voor cruiseschip AIDAprima

LNG uit vrachtwagen voor cruiseschip AIDAprima
30-09-2016 10:10 | Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Sinds donderdag 29 september krijgt het cruiseschip AIDAprima stroom van een vrachtwagen met LNG (liquefied natural gas) als het voor de kant ligt van CruisePort Rotterdam. Tot nu toe werd de energie opgewekt door de generatoren van het schip. Deze aggregaten stoken laagzwavelige diesel, maar LNG is nog beter voor het milieu.

De AIDAprima doet wekelijks op donderdag Cruiseport Rotterdam aan en ligt dan 24 uur aan de kade. Er kunnen in totaal 4.200 passagiers en bemanningsleden verblijven aan boord van het schip. Het ultramoderne schip is uitgerust om LNG aan boord om te zetten tot stroom voor de hotelfunctie van het schip. De LNG is van Shell en wordt geleverd door een tankauto die een standplaats heeft op de kade.

Rotterdam duurzaamste haven

De alternatieve ‘walstroom’ is mogelijk gemaakt door een gedoogbeschikking ondertekend door DCMR Milieudienst Rijnmond, de gemeentelijke dienst Stadsontwikkeling, Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Shell en het Havenbedrijf.

Cruiseport Rotterdam is ingenomen over de medewerking van de diverse partijen die heeft geleid tot deze milieuvriendelijke oplossing. Het past in het streven van het Havenbedrijf om van Rotterdam de meest duurzame haven in zijn soort te maken.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions