Transport Online - FNV: Nut en noodzaak verlies honderden banen MCFE Almere totaal onduidelijk

FNV: Nut en noodzaak verlies honderden banen MCFE Almere totaal onduidelijk

FNV: Nut en noodzaak verlies honderden banen MCFE Almere totaal onduidelijk
13-04-2012 09:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
ALMERE - Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE) in Almere heeft vandaag aangekondigd dat er honderden banen verdwijnen, omdat het bedrijf de productie wil verplaatsen naar het buitenland. FNV Bondgenoten wil eerst een duidelijke onderbouwing van nut en noodzaak zien voor deze enorme slag voor werknemers en de werkgelegenheid voor Almere en omgeving.

Ans van Uffelen, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het is nog volkomen onduidelijk wat de onderbouwing is voor deze sluiting van de productie. Dat het niet goed gaat op de markt is bekend, maar waarom is deze keuze gemaakt? En zijn er alternatieven bekeken? Ik heb nog geen enkele onderbouwing met cijfers gezien. Dat MCFE nu opeens de gehele productie wil sluiten komt enorm veel werknemers en hun families rauw op hun dak."

Ruimte in 25 BV's
Maandag hebben de vakbonden een gesprek met de directie van MCFE. Van Uffelen: "Onze inzet is om zoveel mogelijk banen te behouden en als het echt onontkoombaar is willen wij werk-naar-werk begeleiding voor de mensen. Mitsubishi heeft nog 25 BV’s in Nederland, dus daar moet ruimte voor zijn."

Bij MCFE werken in totaal ongeveer 500 mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions