Transport Online - Definitief akkoord sociaal plan DHL Nederland

Definitief akkoord sociaal plan DHL Nederland

Definitief akkoord sociaal plan DHL Nederland
30-09-2016 09:49 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Na veel en lang werken aan definitieve teksten is het sociaal plan DHL Nederland een feit. Dat is meer dan een jaar na het bereiken van een principeakkoord hierover in juli 2015 en na instemming van de FNV-leden bij DHL. Het sociaal plan loopt nog tot 31 maart 2017.

Ten opzichte van het oude sociaal plan zijn de volgende wijzigingen het belangrijkste: De zogenoemde correctiefactor is van 1.3 naar 1.0 gegaan. Dat is het getal waarmee het aantal gewogen dienstjaren en het maandsalaris nog wordt vermenigvuldigd. Zo wordt de definitieve beëindigingsvergoeding bepaald.

Waar de correctiefactor omlaag gegaan is, is de staffel van het aantal dienstjaren juist verbeterd voor werknemers. Door de aanpassing van de staffel loopt het aantal gewogen dienstjaren eerder op. Mensen met minder dienstjaren hebben dus een hogere vergoeding dan voorheen. De dienstjaren die een werknemer later maakt, wegen minder zwaar dan voorheen.

De maximale vergoeding is € 150.000,- bruto. De minimale vergoeding is natuurlijk de transitievergoeding, waarop een werknemer volgens de wet recht heeft. Biedt de berekening uit het sociaal plan een hoger bedrag dan ontvangt een werknemer dat.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions