Clicky


Inzet Unimog U 400 bij perronvernieuwing Amersfoort centraal station

Inzet Unimog U 400 bij perronvernieuwing Amersfoort centraal station
29-09-2016 17:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMERSFOORT - De Wilde Spoorwegbouw heeft twee KOKS-Zagro Unimog trucks ingezet voor het aan- en afvoer van bouwmaterialen bij perronvernieuwing op Amersfoort centraal station. Daarmee laat de Mercedes-Benz Unimog zien ook zeer geschikt te zijn als rail-/wegvoertuig.

Werk aan het spoor

De Unimog’s in rail-/weguitvoering met wagon-reminstallatie werden door “De Wilde Spoorwegopbouw” als trekkrachten ingezet bij het werk aan spoor 4 en 5 op Amersfoort CS. De verlenging en verlaging van de perrons zorgde voor veel bouw- en sloopwerkzaamheden aan het beton. Die werkzaamheden moesten, in verband met de buitendienststelling van de sporen, snel plaatsvinden. Dat betekent dat er veel ’s nachts gewerkt werd en dat het materieel wat daarbij gebruikt werd zo betrouwbaar mogelijk moest zijn.

Unimog U400 2-weguitvoering

De Unimog U400, voorzien van Zagro railrij-installatie, is een veelzijdig voertuig voor zowel gebruik op de weg als op het spoor en heeft hiermee vele toepassingsmogelijkheden. Verder is de Unimog onder meer een volwaardig rangeervoertuig met trekkracht tot 1.000 ton totaal geladen gewicht, heeft de Unimog een spoorbreedte van 1.435 mm en een wagon-reminstallatie tot 52 assen. De versnellingsbak met het Telligent elektronische schakelsysteem, inclusief de vloeistofkoppeling en aandrijving door de 6-cilinder lijnmotor met 175 kW (238 pk), voldoet aan de huidige Euro6 -norm.

KOKS Civiel bv, gevestigd in Alkmaar, is specialist in rail-/wegvoertuigen en materieel voor rioolonderhoud en gemeentelijke en industriële reiniging. KOKS Civiel bv is onderdeel van KOKS Group bv, producent en leverancier van reinigingsmaterieel. Inmiddels bestaat KOKS Group bv uit zes gespecialiseerde bedrijven en één participatie in een verhuurmaatschappij in Nederland en Tsjechië. KOKS Group is de exclusieve importeur in de Benelux van ZAGRO Group. Deze produceert circa 240 rail-/wegeenheden per jaar die wereldwijd worden ingezet.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • J.Roeland
    Simon Loos
  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • J.Roeland
    Wolter Koops