FlixBus breidt luchthavenbussen uit

FlixBus breidt luchthavenbussen uit
29-09-2016 09:16 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM/BERLIJN/MÜNCHEN - In het grootste Europese busnetwerk van FlixBus zullen vanaf nu steeds meer luchthavenbussen worden geïntegreerd. Eerste verbindingen naar Brussel Zaventem, Parijs Charles de Gaulle of Frankfurt Luchthaven zijn heel succesvol.

Deze zomer stapten ruim 600.000 reizigers in Nederland de groene bussen in en uit, twee keer zo veel als afgelopen zomer. Een groot deel daarvan reisde met de nieuwe luchthavenbussen. Op die manier wil de mobiliteitsaanbieder het huidige OV aanvullen en voor een slimme integratie tussen de verschillende transportmiddelen zorgen.

Door luchthavenbussen nieuwe doelgroepen bereiken

Max Zeumer, VP International Business, FlixBus: “Door de luchthavenbussen bereiken we nieuwe doelgroepen voor FlixBus. Het is ons doel  om het huidige OV aan te vullen. Hiervoor is het belangrijk om de reiziger openbaar vervoer van deur tot deur aan te bieden. De grootste concurrent blijft steeds het individuele verkeer, namelijk de eigen auto.”

Ritten in de FlixBus kunnen tot vijftien minuten voor vertrek zonder extra kosten worden geanuleerd. De reiziger profiteert van gratis Wi-Fi en stopcontacten aan boord en kan gratis tot drie stuk bagage meenemen.

In gesprekken met Nederlandse luchthavens

Deze zomer is FlixBus met zijn luchthavenbussen gestart. Voor het eerst konden reizigers uit Nederland naar Brussel Zaventem of Parijs Charle de Gaulle rijden. Ook startten directe verbindingen naar de luchthavens in Frankfurt en Stuttgart. Met overstap zijn vliegvelden in München, Berlijn, Wenen, Bratislava, Nice, of Memmingen bereikbaar.

De volgende stap is de integratie van Nederlandse vliegvelden. De mobiliteitsaanbieder staat al in contact met de luchthavens Eindhoven en Amsterdam Schiphol. Ook bij Weeze Airport, vlakbij de Nederlands-Duitse grens, zullen de groene bussen stoppen. Momenteel is er enkel een bushalte bij Weeze station.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden