Clicky


Hoogkerk weer in de ban van de suikerbietencampagne

Hoogkerk weer in de ban van de suikerbietencampagne [+foto's]
28-09-2016 19:19 | Transport | auteur Redactie [FE]

HOOGKERK - Het dorp Hoogkerk, onder de rook van Groningen, is sinds afgelopen week weer het middelpunt van de suikerbietencampagne. Wanneer je Hoogkerk binnenkomt en de auto uitstapt ruik je het al; de campagne is begonnen.

Tientallen vrachtwagens komen ieder uur hun geoogste suikerbieten lossen bij de fabriek aan de Vierverlaten in Hoogkerk.

Bewoners van het dorp storen zich al niet meer aan de vrachtwagens. "Het is ieder jaar hetzelfde liedje met de vrachtwagens. Ze racen door de straten van ons dorp maar het hoort er bij. De geur? Ik ruik het al niet eens meer, ook die past helemaal bij het dorp. Je kunt hier ruiken wanneer de herfst op het punt staat te beginnen", zegt een voorbijganger.

De vrachtwagenchauffeurs zelf vinden het wel mooi dat ze op de foto komen, luid toeterend rijden ze voorbij aan onze fotograaf.

De 'bietencampagne' is officieel op 23 september gestart en duurt ongeveer 19 weken. De bieten worden getransporteerd naar de fabriek in Hoogkerk vanuit de drie noordelijke provincies.