Clicky

 Veertien nieuwe Daf vrachtwagens voor Jan de Rijk Logistics

Veertien nieuwe Daf vrachtwagens voor Jan de Rijk Logistics
28-09-2016 17:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ROOSENDAAL - Jan de Rijk Logistics investeert flink in uitbreiding van zijn automotive activiteiten. In het kader daarvan heeft het bedrijf onlangs elf nieuwe DAF XF trekkers en drie DAF CF motorwagens aangeschaft. De trucks zijn inmiddels afgeleverd door DAF-dealer De Burgh en in de kleuren van Jan de Rijk Logistics gespoten door spuiterij Marlomar. De voertuigen maken deel uit van een vloot van honderden vrachtwagens, grotendeels van het merk DAF.

Afgelopen januari groeide Jan de Rijk Logistics nog flink door de overname van De Rooy Logistics. Daarmee is ook de automotive portfolio van Jan de Rijk Logistics fors gegroeid. Behalve in transport voor de automotive sector is De Rooy Logistics ook actief in onder meer warehousing en VAS-/VAL-activiteiten. Bovendien heeft De Rooy een eigen assemblagebedrijf voor technisch hoogwaardige producten.

Meer vervoeren

"Door de overname van De Rooy Logistics is de divisie Automotive een belangrijk onderdeel van onze activiteiten", aldus Sebastiaan Scholte, CEO van de Jan de Rijk Groep.

"Deze nieuwe DAF's zetten we voornamelijk in voor het transport in deze sector. De DAF XF trekkers zijn bestemd voor onder meer een project met drie nieuw aangeschafte LZV-combinaties. Die gebruiken we voor het vervoer van brandstoftanks. Ten opzichte van een combinatie met een reguliere oplegger kunnen we tot wel 30 procent meer tanks vervoeren. Dat is ook een belangrijke stap in ons streven de CO2-uitstoot van het transport terug te dringen. De CF motorwagens zijn speciaal gebouwd voor het vervoer van onder meer vrachtwagenassen en -cabines."

Vernieuwing van de vloot speelt een belangrijke rol in de bedrijfsstrategie van Jan de Rijk Logistics. "Het investeringsbeleid van Jan de Rijk is erop gericht om altijd voorop te lopen voor wat betreft de techniek, om zo de markt optimaal te kunnen bedienen", aldus Scholte.

Top tien logistieke dienstverleners

Jan de Rijk is door de uitbreiding van zijn activiteiten dit jaar doorgedrongen tot de top tien van logistieke dienstverleners voor de automotive industrie. "Een positie die we de komende jaren verder willen verbeteren", zegt Mark van Ommen, Senior Sales Manager van Jan de Rijk. "Het past allemaal in onze strategische doelstellingen. Ik ben ervan overtuigd dat juist in een markt als de automotive sector, die zo veeleisend is en kwaliteit zo hoog in het vaandel heeft staan, er voor Jan de Rijk nog een mooie groei te realiseren is."

Foto's

  • J.Roeland
    JAN DE RIJK
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats