Clicky


46-jarige Poolse chauffeur om het leven gebracht door collega

46-jarige Poolse chauffeur om het leven gebracht door collega
27-09-2016 19:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

NEUENSTEIN(D) - Zondagochtend werd een 46-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur dood gevonden in een groenstrook van een vrachtwagenparkeerplaats in Duitsland. Een 34-jarige collega wordt ervan verdacht dat hij de chauffeur heftf mishandeld met de dood tot gevolg en zit vast in de gevangenis.

In eerste instantie had de politie geen idee wat er zich zondagochtend had afgespeeld. Inmiddels is er veel meer duidelijk, meldt de poltie dinsdag.

De 46-jarige vrachtwagenschauffeur uit Polen moest zaterdagavond worden vervangen door een collega-chauffeur, maar hij was dronken en hij weigerde om zijn sleutels van de vrachtwagen in te leveren vervolgens weigerde hij ook in te stappen in de minibus die hem op kwam halen.

In de ruzie die toen ontstond sloeg een 34-jarige collega hem met zijn vuist. De chauffeur viel met zijn hoofd op de grond. Zijn collega's legden hem in de berm en reden weg naar een ander tankstation.

Toen ze zondagochtend terugkwamen belden ze een ambulance maar de ambulance broeders konden alleen nog maar de dood vaststellen.

De autopsie op het lichaam van de Pool bevestigde dat de val van de Pool de doodsoorzaak is.

Tegen de 34-jarige is mishandeling met de dood tot gevolg ten laste gelegd. De zeven collega's en een ander persoon die verantwoordelijk was voor het besturen van de minibus worden verdacht van het feit dat zij geen hulp hebben geboden.