Transport Online - DFDS voegt extra schip toe op vrachtroute Rotterdam-Immingham

DFDS voegt extra schip toe op vrachtroute Rotterdam-Immingham

DFDS voegt extra schip toe op vrachtroute Rotterdam-Immingham
27-09-2016 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Per 3 oktober 2016 breidt DFDS haar vloot uit door het toevoegen van een vierde schip op de route Rotterdam - Immingham. Deze route is een van de twee drukke vrachtroutes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de Brexit blijft de vraag naar transport stijgen. Het nieuwe schip, MV Friedrich Russ, biedt plaats aan 110 trailers en 112 chauffeurs.

Dagelijks twee afvaarten

“Met de inzet van vier schepen kunnen wij onze klanten dagelijks twee afvaarten van maandag tot en met zaterdag aanbieden én een extra vertrek op zondag. Het verhogen van de frequentie en de capaciteit is een enorme verbetering voor de export en forwarding industrie in Nederland, Duitsland en andere landen,” aldus Mikael Mortensen, Route Director Netherlands.

Aanpassing vertrektijden

“Daarnaast profiteren onze klanten van een kleine aanpassing van de vertrektijden. In de middag vertrekken we om 15.00 uur uit Rotterdam in plaats van 14.00 uur en in de avonden vertrekken we om 20.45 uur in plaats van 20.00 uur. Dit betekent dat onze klanten later kunnen arriveren op onze terminal en daardoor hun trailers efficiënter in kunnen zetten,” aldus Mikael Mortensen.

Diverse routes

De vier schepen op de route Rotterdam - Immingham, Anglia Seaways, Corona Seaways, Fiona Seaways en Friedrich Russ, zijn gezamenlijk goed voor dertien afvaarten per week. Op de tweede route, Rotterdam - Felixstowe, biedt DFDS wekelijks zestien afvaarten. Naast scheepvaartactiviteiten heeft DFDS grote Europese logistieke activiteiten in Rotterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions