Transport Online - WTO: scherpe afzwakking wereldhandel

WTO: scherpe afzwakking wereldhandel

WTO: scherpe afzwakking wereldhandel
27-09-2016 10:54 | Algemeen | auteur ANP

GENEVE - De wereldhandel zal dit jaar veel minder sterk groeien dan eerder gedacht. Volgens de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zwakt de groei af tot het traagste tempo sinds de financiële crisis van 2009.

Uit een nieuwe raming van de WTO blijkt dinsdag dat de wereldhandel dit jaar met 1,7 procent zal toenemen, terwijl in april nog op 2,8 procent werd gerekend. Voor 2017 wordt een vooruitgang van de mondiale handel met 1,8 tot 3,1 procent voorspeld, van een eerder gedachte 3,6 procent. Volgens de WTO hangt de tragere wereldhandel vooral samen met de zwakkere economische groei van China en de ernstige crisis in Brazilië.

WTO-directeur Roberto Azevêdo sprak van een "dramatische'' afzwakking van de wereldhandel. Hij zei dat moet worden voorkomen dat vanwege het toenemende sentiment tegen globalisering er maatregelen worden genomen die de vrije handel inperken. Wel moeten de voordelen van vrije handel beter worden verdeeld met arme landen en kleine bedrijven, aldus de WTO-directeur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions