Transport Online - Extra miljoenen voor Vlaamse wegen

Extra miljoenen voor Vlaamse wegen

Extra miljoenen voor Vlaamse wegen
26-09-2016 16:27 | België | auteur ANP

BRUSSEL - Vlaanderen trekt ruim 100 miljoen euro extra uit voor verbetering van het wegennet. Dat heeft de Vlaamse premier Geert Bourgeois (N-VA) maandag gezegd in de jaarlijkse regeringsverklaring. Volgens hem is het een ongekende verhoging van het budget voor weginfrastructuur.

Het extra geld komt er ondanks lager dan verwachte inkomsten uit de kilometerheffing voor vrachtwagens, die in april werd ingevoerd. De heffing zou naar verwachting 500 miljoen euro opleveren, maar dat wordt nu geraamd op 420 miljoen euro.

Omdat van de opbrengst ongeveer 100 miljoen euro in wegen worden zou worden geïnvesteerd, wordt dat vanwege de lagere inkomsten nu "bijgepast’’, lichtte begrotingsminister Bart Tommelein toe. Mogelijk zetten transportbedrijven om de heffing te omzeilen bestelwagens in in plaats van vrachtwagens, aldus de bewindsman.

Bourgeois kondigde ook investeringen aan in onder meer fietspaden, tramlijnen, welzijn, schoolgebouwen, onderzoek en hoger onderwijs. De begroting voor volgend jaar is ondanks tegenvallers in evenwicht, aldus de premier, die terugblikte op "twee jaar van moeizame besparingen’’. "De motor slaat aan’’, zei hij over de economie. "Nu is het tijd voor de turbo.’’

Diverse oppositiepartijen zetten overigens vraagtekens bij het voorgespiegelde begrotingsevenwicht. Volgens hen maakt de regering zich schuldig aan 'boekhoudkundig gegoochel''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions