Transport Online - Evenement over geweld tegen hulpverleners in Leeuwarden

Evenement over geweld tegen hulpverleners in Leeuwarden

Evenement over geweld tegen hulpverleners in Leeuwarden
26-09-2016 10:08 | Overig | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Stichting Resilient Care Taking organiseert op 8 oktober 2016 tussen 10:00 uur ’s ochtends en 17:00 ’s middags een evenement dat een maatschappelijk doel nastreeft. Deze dag staat in het teken van preventie en voorlichting over geweld tegen hulpverleners.

Tijdens het evenement vertellen onder andere professionals vanuit de hulpverlening en vanuit geüniformeerde beroepen over hun dagelijkse werkzaamheden en onder andere over het geweld waarmee zij te maken hebben (gehad).

Het evenement vindt plaats op het Wilhelminaplein/Zaailand te Leeuwarden en is kosteloos toegankelijk voor bezoekers. Het doel van dit evenement is het creëren van bewustwording, begrip en wederzijds respect. Het evenement is gericht op alle leeftijdscategorieën en biedt voor ieder wat wils.

Op deze dag is er van alles te beleven, zien, horen en proeven. Zo zal het Wilhelminaplein/Zaailand volledig gevuld zijn met onder andere beroepsprofessionals met eigen, kenmerkende voertuigen en attributen om hun ervaringen met bezoekers te delen.  

U kunt zelf een kijkje nemen in deze voertuigen, zodat u zich beter kunt inleven in de hulpverleners en geüniformeerden. Ook is er de mogelijkheid om demonstraties te bezoeken of workshops te volgen en kan er genoten worden van eten en drinken.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de professionals en alle tijd en ruimte voor een goed gesprek.

"Voorlichting draagt bij aan preventie. Met behulp van goede voorlichting, ontstaat er bewustwording. Vanuit bewustwording wordt meer begrip voor elkaar gecreëerd, vanuit begrip ontstaat dan weer respect. Zodra er wederzijds respect gecreëerd wordt, begrijpen we elkaar beter", aldus de organisatie.

Ook Verhoek Transport en Jobtrans, zal deelnemen aan het evenement in Leeuwarden. Mede ook vanwege het feit dat er steeds meer geweld ook tegen vrachtwagenchauffeurs gericht is bijvoorbeeld in Calais.

Meer informatie: Stichting Resilent Care Taking

Bijlage:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions