Transport Online - Forum voor Democratie wil Kamer in

Forum voor Democratie wil Kamer in

Forum voor Democratie wil Kamer in
25-09-2016 09:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat heeft oprichter Thierry Baudet zondagochtend laten weten. De groep wil een politieke partij worden om "het systeem van binnenuit open te breken''.

Als partij wil Forum gaan voor bindende referenda over immigratie in Europa en voor het gekozen burgemeesterschap. Baudet kondigt aan met een "verrassende lijst'' te zullen komen.

Het is de groep een doorn in het oog dat het 'nee' van het Oekraïne-referendum door het kabinet nog steeds wordt genegeerd. Baudet was een van de initiatiefnemers van dat referendum, waarbij het Nederlandse volk zich kon uitspreken over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Forum voor Democratie noemt zich op zijn website "een nieuwe, euro-realistische denktank''.

In Nederland kan iedereen een politieke partij beginnen, ongeacht leeftijd of nationaliteit. In een bij de notaris opgestelde akte moeten onder meer de partijstatuten staan. Om vervolgens mee te mogen doen aan de verkiezingen moet iemand wel minimaal achttien jaar zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben. Als de partij wil meedoen aan landelijke verkiezingen, moet er worden geregistreerd bij de Kiesraad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions