Clicky


Deel treinverkeer Randstad-Brabant ligt stil

Deel treinverkeer Randstad-Brabant ligt stil
23-09-2016 16:44 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Door een technische storing in de spoortunnel in Barendrecht is vrijdag de noord-zuidtreinverbinding tussen Brabant en de Randstad stil komen te liggen. Er rijden voorlopig geen treinen tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht.

De NS heeft bussen ingezet. Het spoorbedrijf verwacht dat de storing rond 21.00 uur is verholpen. Wie van noord naar zuid of vice versa wil reizen kan het beste omrijden via Utrecht en Den Bosch, adviseert de NS.

Volgens een woordvoerster van het spoorbedrijf zijn er niet genoeg bussen om alle reizigers tijdens de spits te vervoeren. Het is daardoor erg druk op de stations Lombardijen, Barendrecht en Zwijndrecht. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond staan er zeker duizend gestrande treinreizigers op en rond station Lombardijen. Hulpdiensten zijn paraat bij het station.

Al eerder zijn er problemen geweest met de technische installatie in de tunnel in Barendrecht. Begin deze maand werd de blusinstallatie door nog onbekende oorzaak geactiveerd waardoor de tunnelbuizen volliepen met schuim. In juni was er ook aan afsluiting na een loze melding.