DHL Express kondigt 3,9 procent tariefsverhoging aan voor 2017

DHL Express kondigt 3,9 procent tariefsverhoging aan voor 2017
23-09-2016 16:40 | Transport | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - DHL Express, de internationale expresvervoerder, heeft vandaag wereldwijd een algemene gemiddelde prijsstijging aangekondigd die ingaat op 1 januari 2017. In Nederland zal de gemiddelde prijsstijging 3,9 procent bedragen voor alle expresproducten.

“DHL Express is gefocust op het leveren van de beste kwaliteit in expresvervoer”, zegt Michiel Greeven, Managing Director van DHL Express in Nederland. “Onze jaarlijkse prijsstijging stelt ons in staat om te blijven investeren in ons internationale expresnetwerk en de kwaliteit van onze service hoog te houden.

Tot op heden hebben wij in 2016 al voor meer dan 800 miljoen euro aan investeringen aangekondigd in ons netwerk, in onze systemen en in onze mensen. In Nederland is DHL Express volop bezig met het grootste investeringsprogramma sinds het zich veertig jaar geleden in Nederland vestigde. In dit project wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk. In mei werd een nieuw Service Center geopend in Utrecht en de bouw van een nieuwe vestiging in Breda is in volle gang. Met de nieuwbouw voor de regio Rotterdam/Den-Haag in de buurt van Delft is inmiddels een start gemaakt.

In het wereldwijde expresnetwerk zijn onder meer investeringen aangekondigd van 66 miljoen euro in een gateway voor Tokyo, in de aanleg van nieuwe geautomatiseerde sorteerinstallaties in onze hubs in Cincinnati, Singapore en Leipzig en in de introductie van efficiëntere A330-300 vrachtvliegtuigen voor onze Europese luchtvloot. In 2017 handhaven we dit niveau van investeringen in ons netwerk om daarmee onze klanten succesvol te kunnen laten zijn in hun internationale handelsactiviteiten."

DHL Express past jaarlijks zijn prijzen aan, rekening houdend met de inflatie en andere kostenstijgingen in elk van de meer dan 220 landen en gebieden die het bedient. Prijsaanpassingen variëren van land tot land, afhankelijk van lokale omstandigheden en gelden, binnen contractuele afspraken, voor alle klanten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,474

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden