Transport Online - Eén op de vier vrachtwagenchauffeurs manipuleerde tachograaf in 2015

Eén op de vier vrachtwagenchauffeurs manipuleerde tachograaf in 2015

Eén op de vier vrachtwagenchauffeurs manipuleerde tachograaf in 2015
23-09-2016 13:51 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

BERLIJN - Het Duitse ministerie van verkeer luidt de noodklok vanwege het manipuleren van de tachograaf door vrachtwagenchauffeurs. In 2015 werden tijdens controles bij één op de vier vrachtwagens een gemanipuleerde tachograaf aangetroffen.

De Duitse regering wil dat de controles op vrachtwagens verhoogd wordt op de Duitse wegen omdat steeds meer manipulatie van de tachograaf wordt ontdekt.

In 2015 werden ongeveer 22.000 vrachtwagens gecontroleerd. Bij meer dan een kwart van de voertuigen werden inbreuken gevonden, meldt het Duitse ministerie van Verkeer en Infrastructuur (BMVI) in een rapport.

Door de gebruikte apparatuur om de tachograaf te manipuleren wordt ook steeds vaker andere electronica in de vrachtwagen beïnvloedt met "onvoorspelbare gevolgen voor de verkeersveiligheid" tot gevolg, aldus het BMVI.

Volgens het rapport werden 10.000 vrachtwagenchauffeurs in 2015 verboden om verder te rijden vanwege ernstige overtredingen dan wel mankementen aan de vrachtwagen. Maar liefst 72 procent hiervan kwam uit het buitenland.

In 2015 stierven in Duitsland 787 mensen bij ongevallen met vrachtwagens. Dit komt overeen met 23 procent van alle verkeersdoden in Duitsland. In 2000 waren er de helft minder slachtoffers te betreuren bij ongevallen met vrachtwagens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen