Clicky


77-jarige vrachtwagenchauffeur al 50 jaar gelukkig met zijn bruid

77-jarige vrachtwagenchauffeur al 50 jaar gelukkig met zijn bruid
22-09-2016 12:01 | Overig | auteur Redactie [FE]

OPHEUSDEN - Op 16 september vierden de heer J. van Ingen en mevrouw G. van Ingen-van Oort uit Opheusden dat zij 50 jaar zijn getrouwd. Namens het gemeentebestuur van Neder-Betuwe bracht wethouder Herman Gerritsen hen felicitaties en bloemen.

De bruidegom (77) werd geboren in Wely. De wieg van de bruid (74) stond in Opheusden, de plaats waar hun huwelijk in 1966 werd voltrokken. Zij gingen wonen in Dodewaard en kregen twee zoons en twee dochters. Inmiddels zijn zij ook in het rijke bezit van 18 kleinkinderen.

Chauffeursdroom verwezenlijkt

Zijn werkzame leven begon de heer Van Ingen bij Geurts Conserven. Toen hij eenmaal 18 was kon hij zijn droom verwezenlijken om chauffeur te worden. Eerst in het binnenland maar later vooral internationaal en ook zwaar transport; hij vervoerde onder meer groot materieel voor het Amerikaanse leger.

Mevrouw Van Ingen had thuis, met de opgroeiende kinderen, het roer stevig in handen. In haar jonge jaren was zij als oudste van tien in een gezin met bijna allemaal jongens daartoe prima toegerust.

Sinds 21 jaar woont het echtpaar in Opheusden, de laatste 3 jaar als ‘buren van het gemeentehuis’.

De heer Van Ingen volgt de politiek op de voet en is een vaste bezoeker van de raadsvergaderingen. Verder is hij vrijwilliger bij een stichting voor hulp aan Roemenië en vrijwillig chauffeur voor Huis De Schutse in Kesteren. Mevrouw Van Ingen springt de familie met plezier graag bij.

Tijdens het gemeentelijke bezoek was er aan gespreksstof geen gebrek. Bij binnenkomst bleek het bruidspaar in de wethouder hun ‘kleine overbuurjongetje’ van vroeger in Dodewaard te herkennen. En Herman Gerritsen wist nog dat hij als jochie een keer mee mocht op de vrachtwagen met Van Ingen aan het stuur.