Clicky


GINAF X6 4444-CHTSE voor Hoftijzer Aalten

GINAF X6 4444-CHTSE voor Hoftijzer Aalten
22-09-2016 11:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

AALTEN - Onlangs heeft de firma Hoftijzer Verhuur en Aannemingsbedrijf BV uit Aalten een zeer unieke GINAF in gebruik genomen. Deze multi-functionele GINAF X6 4444-CHTSE  is een compacte 8×6 en tevens uitgerust met een hydraulisch aangedreven vooras zodat het voertuig als een volwaardige 8×8 ingezet kan worden. Hierdoor is een verdeelbak in de aandrijflijn niet nodig en dit is  gunstig voor het brandstofverbuik en biedt efficiëntere opbouwmogelijkheden.

Onder de cabine is een sterke Paccar MX Euro 6 motor geplaatst met 460 PK en een automatisch schakelende AS-tronic met 16 versnellingsbak met kruip software. Door de montage van grote banden en wielen en de hydraulisch aangedreven vooras ontstaat een terrein vaardig voertuig wat op diverse ondergronden uit de voeten kan. Dit alles met behoud van een hoog laadvermogen en sublieme koersvastheid door middel van EVS hydraulische besturing en hydraulische vering.

Hoftijzer Verhuur en Aannemingsbedrijf BV in Aalten is een bedrijf die zich bezig houdt met het aannemen en uitvoeren van werken in de cultuurtechniek en in de grond – weg en waterbouw. Handel in zand en grind, de exploitatie van de in Duitsland gelegen zand,-grindwinning.

Het voertuig is opgebouwd door Lako Eibergen met een Palfinger autolaadkraan i.c.m. HTS kabelsysteem. Hoftijzer heeft het voertuig gecomplementeerd met een nieuwe Gijsbertsen container met milieu kleppen.

Het resulteert in een werkelijke alleskunner voor het werk van de firma Hoftijzer. Met name in het aannemen en uitvoeren van werken in de cultuurtechniek en de werkzaamheden in grond, wegen en waterbouw komt deze GINAF uitermate goed tot zijn recht.

Foto's

  • J.Roeland
    GUBBELS
  • J.Roeland
    F. VEREIJKEN &ZN