Zeer grote brand bij afvalverwerker Visser ATR in Harlingen

Zeer grote brand bij afvalverwerker Visser ATR in Harlingen [+foto's&video]
21-09-2016 19:02 | Brand | auteur Redactie [FE]

HARLINGEN - De felle brand bij afvalverwerker Visser ATR in Harlingen is woensdagavond beperkt gebleven tot een grote afvalberg. Volgens de brandweer is het risico dat het vuur overslaat naar loodsen op het terrein en naastgelegen bedrijven geweken. Eén loods is zwartgeblakerd, maar kon worden gered, vertelde een woordvoerder.

De grote afvalberg die vlam vatte, wordt met shovels en grijpmachines uit elkaar getrokken en geblust. Dat gaat nog uren duren, maar de situatie is onder controle, aldus de zegsman.

De brand ontstond rond 18:30 uur. De brandweer rukte met veel mensen en materieel uit om het vuur te blussen. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Het getroffen bedrijf ligt op een industrieterrein aan de rand van de Friese havenstad.

Naast afvalverwerking verricht Visser ATR ook diverse transportwerkzaamheden. Ze beschikken over een modern wagenpark met onder andere een vrachtwagen met laadkraan, platte laadvletten (containers zonder opstaande wanden) en grote 6 meter opslagcontainers om (bouw)materialen mee te vervoeren.

Foto-inzet: ScannernetNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden