Clicky


'Uitzendkrachten bij Scania worden onderbetaald'

'Uitzendkrachten bij Scania worden onderbetaald'
21-09-2016 10:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - De uitzendkrachten bij truckfabrikant Scania worden, volgens FNV Metaal, op grote schaal onderbetaald. FNV Metaal heeft hier onderzoek naar gedaan en is tot deze conclusie gekomen.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Metaal: "Volgens de cao Metalektro mag het salaris van een uitzendkracht nooit meer dan tien procent afwijken dan dat van een vaste kracht. Uit ons onderzoek blijkt dat de directie uitzendkrachten veel minder betaalt."

Ook vorig jaar waren er al geluiden dat de vrachtwagenbouwer zijn uitzendkrachten niet genoeg betaalt. Tot nu toe hebben diverse gesprekken met het bedrijf nog geen oplossingen gebracht.

Bij Scania in Zwolle werken 1600 werknemers, waarvan 600 uitzendkrachten. In plaats van maximaal tien procent verschil in loon, blijkt uit het FNV-onderzoek dat zij 12 tot 19 procent minder krijgen. Dinsdag 20 september kwamen honderden Scaniamedewerkers bij elkaar om de uitzendkrachten te ondersteunen.

FNV-bestuurder Marijn van der Gaag: "Gesprekken blijken niet voldoende op te leveren, vandaar deze eerste actie. Wij roepen Scania op om deze oneerlijke betalingen te stoppen en te voldoen aan de eisen uit de cao. Als praten niet langer helpt, gaan we ons beraden op onze vervolgstappen."