Transport Online - DB Schenker en SNCF gaan digitale samenwerking aan

DB Schenker en SNCF gaan digitale samenwerking aan

DB Schenker en SNCF gaan digitale samenwerking aan
21-09-2016 09:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BERLIJN - Dr. Rüdiger Grube, CEO van de Duitse Bahn AG, en Guillaume Pepy, voorzitter van de Franse Nationale Spoorwegen (SNCF) hebben dinsdag 20 september een Memorandum of Understanding (MoU) getekend op de toonaangevende vakbeurs InnoTrans in Berlijn.

Beide bedrijven zijn overeengekomen dat ze hun verworven kennis en ervaringen op het gebied van digitalisering willen delen om zo hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

"Gezien de aanhoudende digitale revolutie moeten we ons zo veel mogelijk verder ontwikkelen om de uitdagingen aan te gaan", aldus Pepy. "Dat is het doel van onze nieuwe samenwerking met Deutsche Bahn, een samenwerking met de startups van industriële 4.0-oplossingen om de ontvangst in treinen te verbeteren. De samenwerking zal niet alleen de klanten van DB en SNCF tot nut zijn maar zeker ook voor de hele mobiliteitssector."

"Een ander doel van de samenwerking zal zijn om de voorwaarden voor een toekomstgerichte gegevensoverdracht te verduidelijken in de trein en om samen te werken in het belang van onze klanten en de ontvangst van onze eigen applicaties met de telecommunicatie-industrie te verbeteren."

Beide bedrijven hebben al ervaring opgedaan in het werken met start-ups. Nu willen ze profiteren van deze ervaringen met nieuwe vormen van samenwerking.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions