Meer winst voor TNT-eigenaar FedEx

Meer winst voor TNT-eigenaar FedEx
21-09-2016 00:28 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

MEMPHIS - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx is zijn gebroken boekjaar goed begonnen. Het bedrijf zag de winst met 3,3 procent aandikken tot 715 miljoen dollar (641 miljoen euro). Dat maakte het transportbedrijf, dat afgelopen zomer definitief eigenaar werd van TNT, dinsdag bekend.

De omzet nam in het eind augustus afgesloten eerste kwartaal met bijna een vijfde toe tot 14,7 miljard dollar. FedEx profiteerde ondanks een nog altijd niet meer dan bescheiden economische groei van hogere tarieven en een hoger volume vervoerde pakketjes. Ook hielpen kostenbesparingen de winst vooruit.

Daar stonden evenwel extra kosten tegenover in het kader van een nog lopende reorganisatie en van de overname van TNT. De integratie van de Nederlandse pakketbezorger verloopt volgens FedEx wel op rolletjes. "Wij ontdekken veel mogelijkheden om er meer aan over te houden'', aldus financieel topman Alan Graf.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden