Transport Online - CNV: 'Kabinet deelt uit en schuift vooruit'

CNV: 'Kabinet deelt uit en schuift vooruit'

CNV: 'Kabinet deelt uit en schuift vooruit'
20-09-2016 15:55 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - "Het kabinet deelt uit, want het economisch tij zit eindelijk mee, maar schuift ook een aantal belangrijke zaken door naar een volgend kabinet. Zo hakt het kabinet geen knopen door over de wankele positie van flexwerkers en zzp'ers op de arbeidsmarkt. Dat leidt tot concurrentie naar het putje van de arbeidsmarkt", aldus CNV voorzitter Maurice Limmen, in reactie op de vandaag, dinsdag 20 september, gepresenteerde begroting voor 2017. "Kabinet en de politieke partijen gaan in volle vaart richting de nieuwe verkiezingen. Dat blijkt uit de Miljoenennota."
 
"Op de arbeidsmarkt ligt een groot vraagstuk waarop actie nodig is, maar dat schuift het kabinet door naar zijn opvolgers", zegt Limmen. "Mede door de flexibilisering en de groei van het aantal zzp'ers staat het evenwicht op de arbeidsmarkt onder druk. Daar heeft iedereen last van!"

Limmen vervolgt: "Er lijkt sprake van een race-to-the-bottom; concurrentie naar het putje. Jongeren blijven hangen in flexcontracten, maar zijn door dit kabinet wel opgescheept met een studieschuld, daardoor voelen zij zich de klos. Veel zzp'ers kunnen zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en door deze ontwikkeling staan ook de arbeidsvoorwaarden in cao's onder druk. Dit moet wat mij betreft hét thema worden van de verkiezingsstrijd."

"Dat iedereen er volgend jaar iets bij krijgt, is goed nieuws. Iedereen profiteert daardoor van het economisch herstel. Daarmee repareert het kabinet ook het scheve beeld dat deze zomer leek te ontstaan, een beeld waarin ouderen zouden inleveren. Mijn zorgen over de koopkrachtpositie van ouderen zijn daarmee nog niet uit de lucht. Het lijkt er sterk op dat veel pensioenfondsen eind dit jaar de pensioenen zullen moeten korten. Dat raakt ouderen direct in de portemonnee."

"Dat het kabinet een deel van de bezuinigingen op de zorg terugdraait is een goed signaal. Mensen hebben recht op goede zorg en de mensen die in de zorg werken hebben recht op goede werkomstandigheden", aldus Limmen. "De investeringen in veiligheid, lijken mij gezien het huidige tijdsgewricht niet meer dan logisch."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions