Transport Online - Steuntje in de rug voor bedrijven

Steuntje in de rug voor bedrijven

Steuntje in de rug voor bedrijven
20-09-2016 15:45 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Bedrijven, met name in het midden- en kleinbedrijf, krijgen een steuntje in de rug door een verlenging van de eerste schijf van de vennootschapsbelasting. Hierdoor valt een groter deel van de winst in het tarief van 20 procent.

Dat maakte staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdag bekend. Hij presenteerde nog meer voorstellen in het Belastingplan voor 2017. Zo wil het kabinet dat het belastingstelsel eenvoudiger wordt, zowel voor de belastingbetaler als voor de Belastingdienst.

"Elk Belastingplan moet nieuwe voorstellen voor vereenvoudigingen bevatten. Dat is verplichte kost, want we moeten het belastingsysteem echt makkelijker maken.’’

Wiebes wil onder meer een einde maken aan de "verwarrende praktijk'' dat mensen met schulden verschillende soorten afbetalingsregelingen hebben bij de Belastingdienst. De regelingen voor belastingen en toeslagen, die nu nog uit elkaar lopen, worden hetzelfde.

Ook moet het mogelijk worden dat ondernemers op een "fiscaal aantrekkelijke'' manier afscheid kunnen nemen van het pensioen in eigen beheer. De ingewikkelde pensioenregeling voor directeur-grootaandeelhouders zadelt ondernemers nu op met veel administratie en een zogeheten dividendklem, waardoor geld blijft vastzitten in het eigen bedrijf.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions