TLN: 'Na saneren, nu tijd voor investeren in infrastructuur, mainports en innovatie!'

TLN: 'Na saneren, nu tijd voor investeren in infrastructuur, mainports en innovatie!'
20-09-2016 15:20 | Politiek | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER/DEN HAAG - [update 16:06 uur] Vandaag zijn tijdens Prinsjesdag de plannen van het kabinet en de Rijksbegroting voor 2017 gepresenteerd. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is positief over de economische cijfers die het kabinet heeft gepresenteerd. Deze laatste begroting van Rutte II heeft voor het logistieke bedrijfsleven geen grote veranderingen tot gevolg.

Duidelijk is dat de begroting deels al in het teken staat van de aankomende verkiezingen. Rutte II heeft een solide financieel-economische basis gelegd voor Nederland. Er is nu weer ruimte voor investeren in plaats van saneren.

TLN is positief over de toekomst, maar verwacht wel van de politiek dat ook zij sterk gaat inzetten op investeren. Investeren in infrastructuur, innovatie, mainports en mensen. Kortom: in de verdienkracht van Nederland.

Na saneren komt investeren

TLN-voorzitter Arthur van Dijk: "Wat ons betreft verdient het kabinet een krappe voldoende. Er zijn zure maatregelen genomen maar die hebben er wel voor gezorgd dat de economie weer is gaan draaien. Deze basis moet echter nu gebruikt worden om Nederland en onze sector toekomstbestendiger te maken. Dit kan alleen maar door te investeren, zowel door bedrijfsleven áls de overheid.”

Om het land uit de economische crisis te krijgen heeft het kabinet de afgelopen jaren moeilijke beslissingen moeten nemen. TLN was zeer kritisch over onder andere de accijnsverhoging en de stijging van sociale lasten voor werkgevers. Daarbovenop kwamen bezuinigingen op infrastructuur. TLN heeft de balans opgemaakt.

Conclusie: het logistieke bedrijfsleven heeft de nodige klappen gekregen, maar overall staat Nederland - en zeker ook de sector transport en logistiek - er gelukkig beter voor dan vier jaar geleden.

Innovatie

TLN is van mening dat een volgend kabinet samen met het logistieke bedrijfsleven ook vol moet inzetten op digitalisering. Met ICT kan Nederland zich als transport en logistiek land blijven onderscheiden.

Van Dijk: “Logistiek is één van de dragende sectoren voor de Nederlandse economie. Als we onze mainports en goede achterlandverbindingen niet hadden, zou logistiek Nederland er heel anders uitgezien hebben. Om onze voorsprong op vlak van transport en logistiek te behouden, moeten we meer innoveren op ICT gebied. Daarnaast moeten we blijvend investeren in fysieke én digitale infrastructuur en in onze mainports inclusief achterlandverbindingen. Ook moeten we meer investeren in het aantal en goed opgeleide mensen werkzaam in de logistieke sector.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden