Clicky


Contargo breidt vervoer per spoor tussen Opper-Rijn en Rotterdam uit

Contargo breidt vervoer per spoor tussen Opper-Rijn en Rotterdam uit
20-09-2016 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BASEL - Vanaf 19 september 2016 rijdt Contargo vanaf Basel/Weil met drie extra treinen van en naar Rotterdam. Daarmee breidt de onderneming zijn bestaande spoorvervoer naar de westelijke havens uit.

Tot nu toe stonden er op de dienstregeling van Contargo AG in Basel per week drie treinen naar Rotterdam en drie naar Antwerpen.

"Dankzij de uitbreiding van ons spoorwegaanbod worden wij flexibeler en kunnen zo nog beter op de wensen van onze klanten inspelen," zegt Holger Bochow, manager Contargo AG Basel.

"Nu rijden wij per trein zes keer extra per week naar Rotterdam en drie keer extra naar Antwerpen naar onze vertrouwde binnenscheepslijnen in deze zeehavens." Deze extra treinen vertrekken telkens op dinsdag, donderdag en zaterdag vanuit Weil.

Contargo AG in Basel beschikt over een trimodale terminal, waar naast standaard containers ook gevaarlijke stoffen en reefers worden overgeslagen. Voor het vervoer van de containers wordt het nauw verweven transportnetwerk van Contargo met binnenschepen en treinen gebruikt.

De vestigingsplaats in Basel behoort tot Contargo Zuid, een conglomeraat van de Contargo-terminals in Basel, Ottmarsheim, Straatsburg en Weil am Rhein. Samen bieden deze in de drielandenregio trimodale transporten aan, maar ook alle noodzakelijke diensten die met het containervervoer samenhangen.