Transport Online - Bonden verzetten zich tegen reorganisatie G4S

Bonden verzetten zich tegen reorganisatie G4S

Bonden verzetten zich tegen reorganisatie G4S
20-09-2016 13:20 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Vakbonden zoeken bewijzen die aantonen dat beveiligingsbedrijf G4S overdrijft met zijn aankondigde ontslagen op Schiphol. FNV, CNV en De Unie zijn er niet van overtuigd dat er echt een overschot aan personeel is. Daarom zijn ze een gezamenlijk meldpunt gestart. Personeel wordt opgeroepen alle overtredingen van de cao en andere afspraken te melden.

"De uitleg van de directie hierover sluit op geen enkel punt aan bij de beleving en ervaringen op de werkvloer'', zei FNV-bestuurder Tanja Schrijver dinsdag. G4S kondigde begin deze maand aan 150 van de 950 banen op de luchthaven te schrappen, omdat er wegens de nieuwe centrale controle van passagiers minder beveiligers nodig zijn.

In de ogen van de bonden is dat geen goede verklaring, omdat er voor die verandering vorig jaar een speciaal werkgarantieplan bestond. Als de boventalligheid het gevolg is van de overgang naar de centrale beveiliging, zou dit plan volgens hen herleven en toegepast moeten worden. Dat zou betekenen dat het boventallige personeel overgedaan moet worden aan andere beveiligingsbedrijven op Schiphol.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions