Clicky

 
Transport Online - Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens inspectie- en renovatiewerkzaamheden

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens inspectie- en renovatiewerkzaamheden

Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis tijdens inspectie- en renovatiewerkzaamheden
20-09-2016 09:38 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Van vrijdag 23 september 20.00 uur tot en met maandag 26 september 10.00 uur en van vrijdag 30 september 20.00 uur tot en met maandag 3 oktober 10.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat inspectie- en renovatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis.

Tijdens de werkzaamheden is steeds één van de twee kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

Inspectie- en renovatiewerkzaamheden

Het gaat in beide weekenden om inspectie- en renovatiewerkzaamheden aan één sluiskolk tegelijk. Het weekend van vrijdag 7 oktober 20.00 uur tot en met maandag 10 oktober 10.00 uur is reserveweekend. Of het reserveweekend al dan niet nodig is, hangt af van het verloop in de eerste twee weekenden. Het gaat om algemene inspecties van de kolk en de hefdeuren, metingen die de staat van de sluis in kaart brengen en renovatiewerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn nodig om de werking van sluiskolken één en twee te waarborgen tijdens de aanleg van de derde kolk, maar ook om te kunnen bepalen wat voor onderhoud er in de toekomst nodig is. De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld.

Langere wachttijden, omleiding voor pleziervaart

Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. Daarom vergroot Rijkswaterstaat tijdelijk het aantal wachtplaatsen. Ook is er tijdens de werkzaamheden continu een monteur aanwezig om eventuele problemen aan de sluiskolk die in bedrijf is, zo snel mogelijk te verhelpen.

Op de Twitter-pagina van de Beatrixsluis worden de actuele wachttijden vermeld. De extra drukte rond de sluis kan onveilige situaties voor de pleziervaart geven. Rijkswaterstaat leidt pleziervaart daarom via het Merwedekanaal om. Borden geven dit aan. De werkzaamheden veroorzaken geen andere hinder voor omwonenden. Bij meer scheepvaart op het Merwedekanaal kunnen in Nieuwegein wel de bruggen wat vaker open staan.

Verbreding met derde kolk verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de derde kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden