Clicky


Grote verkeersoverlast verwacht dinsdag tijdens avondspits door betoging in Brussel

Grote verkeersoverlast verwacht dinsdag tijdens avondspits door betoging in Brussel
19-09-2016 13:26 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL -  Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt voor een complete chaos op en langs de belangrijkste verkeersassen van Brussel morgen tijdens de avondspits.

"Voor een betoging in de buurt van de Europese instellingen worden vanaf 15:30 uur drukke straten zoals de Wetstraat, Schuman, Jozef II straat, Etterbeeksesteenweg, Belliardstraat en alle verbindingsstraten daartussen volledig afgesloten tot minstens 19:00 uur. Ook de Reyerstunnel en de Jubelparktunnel worden gesloten”.

Touring vindt het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat in volle spits dergelijke betoging wordt toegestaan. “Dit is het slechts mogelijke tijdstip”.  

De betoging is gericht tegen een trans-Atlantisch verdrag dat Europe negotieert met de Verenigde Staten en Canada. Touring: “De betogers komen uit heel Europa en gelijkaardige manifestaties gaan ook door in andere Europese hoofdsteden."

Tenslotte zegt Touring verwonderd te zijn over de weinige communicatie naar het publiek toe over een dergelijk in het dagelijks leven ingrijpend evenement en vreest dat hierdoor vele pendelaars en Brusselaars voor voldongen feiten zullen staan.