Clicky


Vermoedelijke bom ontploft in New Jersey

Vermoedelijke bom ontploft in New Jersey
19-09-2016 11:42 | Buitenland | auteur ANP

ELIZABETH - In Elizabeth in New Jersey is maandagochtend bij het station "een explosief object'' ontploft. Burgemeester Chris Bollwage van Elizabeth zei tegen Amerikaanse media dat het object explodeerde toen een robot het onderzocht. Het zat in een rugzak. Er zouden nog vier explosieve onderdelen in het pakket zitten, aldus plaatselijke media. Het treinverkeer van en naar Elizabeth is stilgelegd.

Een dakloze vond het voorwerp. De bom zou lijken op de bom die zaterdagmorgen in Seaside Park, ook in New Jersey, is ontploft. Zaterdag raakten in het centrum van New York 29 mensen gewond bij een bomexplosie en elders in Manhattan werd nog een onontplofte snelkookpanbom gevonden. Volgens meldingen van The New York Times waren beide bommen gevuld met materialen die zo veel mogelijk leed en schade moesten veroorzaken, zoals kleine stukjes metaal.

Tal van media berichtten maandag over arrestaties in de zaak, maar dat spreken de autoriteiten tegen. Wel zijn vijf mensen bij een belangrijke brug in het zuiden van New York aangehouden voor ondervraging. Ze reisden op een weg die onder meer Elizabeth (New Jersey) verbindt met Staten Island (New York) en Brooklyn (New York).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,966
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions