Clicky


UPS organiseert tweede KiKa Kampioenschap Vrachtwagentrekken

UPS organiseert tweede KiKa Kampioenschap Vrachtwagentrekken
19-09-2016 10:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Afgelopen zaterdag organiseerde UPS voor de tweede keer het KiKa Kampioenschap Vrachtwagentrekken. Medewerkers van UPS in Nederland en België kwamen daarvoor bij elkaar in Tilburg. ‘UPS Center Team Diegem’ trok het snelst een vrachtwagen zes meter vooruit en mag zich een jaar lang kampioen vrachtwagentrekken noemen. Er is in totaal €6.500 ingezameld en aan het einde van dag overhandigd aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), om onderzoek naar kinderkanker steunen.

Het kampioenschap maakt deel uit van de vrijwilligersactiviteiten van UPS. “UPS is trots bij te kunnen dragen aan KiKa en zich in te kunnen zetten voor het goede doel”, zegt Tim Helsen, country manager bij UPS Nederland. “KiKa is een ontzettend mooie organisatie en we zijn blij dat we met deze sportieve dag geld kunnen inzamelen om aan hen te doneren.”

Onderzoek is hard nodig om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen en behandelingen te verbeteren. Mede dankzij KiKa worden veel belangrijke onderzoeken naar kinderkanker gefinancierd. 

Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa: “Met de opbrengst van kampioenschappen vrachtwagentrekken voor KiKa brengt UPS ons weer een stapje dichterbij ons doel: kanker bij kinderen geen levensbedreigende ziekte meer te laten zijn. Onze dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige initiatief!”

Elk team kon zich laten sponsoren of op tal van andere manieren geld inzamelen, zoals pannenkoeken bakken en verkopen. Daarnaast werden er voor familie en kinderen allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd om nog meer geld voor onderzoek op te halen.