Wielrenner Bahman Golbarnezhad overleden na crash op Paralympics

Wielrenner Bahman Golbarnezhad overleden na crash op Paralympics
17-09-2016 23:21 | Sport | auteur ANP

RIO DE JANEIRO - De Iraanse wielrenner Bahman Golbarnezhad is zaterdag overleden aan de gevolgen van zijn zware verwondingen door een val in de wegrace bij de Paralympics in Rio de Janeiro. Het Iraanse paralympisch comité bracht het trieste nieuws naar buiten. De 48-jarige Golbarnezhad was deelnemer in de wedstrijd van de klasse C4-5, die werd gewonnen door de Nederlander Daniel Abraham Gebru.

De renner ging onderuit in de beginfase van de race in de gevaarlijke afdaling van de Vista Chinese. Dezelfde weg waar ook Annemiek van Veuten in de finale van de olympische wegrace hard onderuit ging en een vrijwel zeker een gouden medaille verspeelde. Golbarnezhad bleef roerloos liggen, kreeg ter plekke medische assistentie en werd daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij.

De renner was bezig aan zijn tweede Paralympische Spelen. Hij deed in 2012 ook in Londen mee. Hij had in Rio al aan de tijdrit gefietst.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden