Alsof gevaarlijke stoffen vervoeren nog niet gevaarlijk genoeg is

Alsof gevaarlijke stoffen vervoeren nog niet gevaarlijk genoeg is [+foto]
16-09-2016 17:12 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

BIELEFELD(D) - Vrijdagochtend werd de Duitse verkeerspolitie gewaarschuwd dat er een voertuig met gevaarlijke stoffen al slingerend over de Duitse A2 reed.

De politie kreeg de melding rond 08:00 uur. Een beller had een tankwagen uit Gelsenkirchen tussen de knooppunten Rheda-Wiedenbrück en Gütersloh over meerdere rijstroken al slingerend zien rijden.

Omdat de politie in het bezit was van het telefoonnummer van het transportbedrijf waar de chauffeur in dienst was heeft de politie gelijk met de werkgever gebeld en hem verzocht zijn chauffeur pauze te laten nemen omdat de politie in eerste instantie dacht dat de chauffeur slaperig zou zijn.

Voordat de politie de tankwagen met gevaarlijke goederen kon stoppen was de chauffeur gestopt op de parkeerplaats Sührenheide.

Toen de politie arriveerde op de parkeerplaats moesten ze de 36-jarige chauffeur wakker maken. De chauffeur werd aan een drugstest onderworpen en deze bleek positief. Vervolgens werd hem eveneens een bloedmonster afgenomen.

De chauffeur van de tankwagen, geladen met bijtende, gecontreerde natriumhypochloriet, kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren vanwege gevaarlijk rijgedrag.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden