Clicky

 
Transport Online - Nog één week hinder door wisselbaan op A1

Nog één week hinder door wisselbaan op A1

Nog één week hinder door wisselbaan op A1
16-09-2016 17:02 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Tot 26 september is de capaciteit op de wisselbaan op de A1 beperkt. Er is slechts één rijstrook beschikbaar in plaats van twee en in de richting van Amsterdam is ook maar één uitgang. Verkeer op de A1 richting A9 en Schiphol kan geen gebruik maken van de wisselbaan.

Het verkeer in de ochtendspits ondervindt hierdoor hinder; de extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Rijkswaterstaat plaatst extra borden om weggebruikers te waarschuwen. Vanaf 26 september is de wisselbaan weer volledig beschikbaar.

Tijdelijke situatie

Vanwege de bouw van het nieuwe viaduct van de A1 naar de A9 richting Schiphol, is er twee weken lang extra bouwruimte nodig ter hoogte van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hierdoor is op de wisselbaan sinds 12 september maar één rijstrook beschikbaar. In de richting van Amsterdam is bovendien maar één uitgang open: de uitgang naar de A10 bij knooppunt Diemen. Het was niet mogelijk om tijdelijk een verbinding te leggen van de nieuwe wisselbaan naar de uitgang richting de A9.

Extra bebording

Hoewel er een bord bij de ingang van de wisselbaan staat dat verkeer voor de A9 niet de wisselbaan moet nemen, ziet Rijkswaterstaat dat veel weggebruikers twijfelen en op het laatste moment van rijstrook wisselen om de hoofdrijbaan op te gaan. Dit komt de verkeersdoorstroming niet ten goede. Rijkswaterstaat plaatst daarom extra borden om weggebruikers te waarschuwen. Los hiervan moet verkeer rekening houden met vertraging in de ochtendspits die kan oplopen tot meer dan 30 minuten: de A1 heeft immers in totaal minder rijstroken richting Amsterdam (4 in plaats van 5). Vanaf 26 september, als de nieuwe A1 richting Amsterdam in gebruik is genomen en door het aquaduct gaat, zijn er weer 2 rijstroken en 2 uitgangen op de wisselbaan richting Amsterdam beschikbaar.

A6 Almere dicht voor sloop Kromslootviaduct bij Hogering

Van vrijdag 16 september 20.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur is de A6 in beide richtingen afgesloten tussen Almere Havendreef en Almere Stad-West. De afsluiting is nodig voor de sloop van het Kromslootviaduct ter hoogte van de Hogering.

Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en 30 minuten extra reistijd. ProRail werkt in dat weekend tussen Weesp/Hilversum en Almere Oostvaarders. De werkzaamheden van Rijkswaterstaat en ProRail zijn afgestemd. NS-bussen hoeven niet via het afgesloten deel A6 te rijden.

Omzetting A1 richting Amsterdam door aquaduct

Sinds eind augustus rijdt het verkeer richting Amersfoort al over de nieuwe A1 en door het nieuwe aquaduct. In het weekend van 23 tot 26 september zal ook de nieuwe A1 richting Amsterdam aangesloten worden. Daarom zijn in dat weekend 3 rijstroken afgesloten tussen knooppunten Muiderberg en Diemen. Alleen de wisselbaan is open.

Bij grote drukte wordt verkeer richting Amsterdam omgeleid via de A27, A12 en A2. De extra reistijd (zowel via de omleiding als via de wisselbaan) bedraagt circa 60 minuten. Als op 26 september de nieuwe A1 richting Amsterdam is geopend, is de nieuwe (tijdelijke), 2e uitgang van de wisselbaan ter hoogte van verzorgingsplaats Hackelaar in gebruik. En dan heeft de wisselbaan richting Amsterdam ook weer 2 rijstroken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions