Clicky


Zaanse vlogger Ismail Ilgun vrij maar met gebiedsverbod

Zaanse vlogger Ismail Ilgun vrij maar met gebiedsverbod
16-09-2016 13:47 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - De 19-jarige vlogger Ismail Ilgun, die vastzat voor opruiing, is sinds vrijdag weer op vrije voeten. De jongeman heeft wel een gebiedsverbod en verplichte begeleiding door de reclassering opgelegd gekregen, meldt de politie. Bovendien start de gemeente Zaanstad direct met een begeleidingstraject van de Zaandammer en zijn familie.

Ilgun publiceerde afgelopen tijd video's op YouTube van jongeren die in de Zaandamse wijk Poelenburg overlast veroorzaken. Hij wordt naast opruiing ook verdacht van het aanzetten tot geweld. Ilgun zou hebben gefilmd hoe twee jongens dreigen met een boksbeugel en een stroomstootwapen.

Het Openbaar Ministerie zet het strafrechtelijk onderzoek naar hem voort. Als het onderzoek is afgerond beslist het OM of de man wordt vervolgd.

De twee jongens met boksbeugel en stroomstootwapen die woensdag werden aangehouden, zijn ook weer vrij. Evenals Ilgun hebben ze gebiedsverbod gekregen. De officier van justitie beslist op een later moment over een eventuele vervolging.

In totaal zijn de afgelopen dagen vijftien arrestaties verricht in Zaandam.

Het gebiedsverbod geldt voor de directe omgeving van de Vomar supermarkt in de E.Heimansstraat, liet het OM weten. Daar geldt ook een samenscholingsverbod. Bovendien zijn op initiatief van gemeente, politie en Openbaar Ministerie camera's opgehangen.